Gatirea prin inductie este o metoda total diferita  fata de cea prin gaz sau electrica, prin fatpul ca nu implica generarea de caldura  transferata vasului de gatire, ci face ca vasul sa fie generatorul de caldura pentru gatit…

Electroscnice Teka

Cum reuseste plita cu inductie sa faca asta ?

Asa cum la plitele cu gaz exista arzatorul, elementul de inductie este  un puternic electromagnet ,  de inalta frecventa,  care genereaza un camp magnetic sub suprafata de ceramica a plitei. Atunci cand o bucata de material – de exemplu o tigae din fier este pusa in campul magnetic , acesta induce energie in metal. Acest transfer de energie face ca metalul sa se incalzeasca. Controland nivelul campului magnetic, putem astfel controla caldura generata in vasul de gatit, si o putem schimba instantaneu.

Cum functioneaza plita cu inductie

1. Elementul electricFunctionarea plitei cu inductie – bobina care produce capul magnetic de inalta frecventa.

2. Campul intra in contact cu vasul de gatit si produce curent electric, care genereaza caldura.

3. Caldura generata in vasul de gatit este transferata in continutul acestuia.

4. Nimic din afara acestui sistem nu este afectat. Imediat cum vasul este luat sau elementul oprit caldura generata inceteaza.

Exista un singur lucru care trebuie stiut atunci cand cumparati o plita cu inductie.  Acesta tehnologie cere ca toate fundurile vaselor de gatit sa fie dintr-un material care poate sustine un camp magnetic – ca de exemplu fierul .  Materiale ca aluminiu, cupru, etc.  nu pot fi folosite pe o plita cu inductie.

Dar asta inseamna, pana la urma ca puteti folosi orice vase din fier sau otel.  Acest aspect nu ingreuneaza in nici un fel datorita faptului ca , in general ,  toate vasele de gatit se fac din aceste materiale. Astfel incat nu trebuie sa alegeti produse scumpe sau dedicate acestui tip de gatire, pentru ca astfel de vase se gasesc peste tot in comert.

Plita cu inductie are cel mai bun raport de energie versus caldura degajata. Faptul ca suprafata nu arde dupa ce vasul a fost luat o face sa aiba si un grad mare de siguranta mai ales pentru cei mici.

Plita cu inductie de la Mobilleta

Plitele Teka, isi detecteaza automat lungimea vasului de gatit, au  comanda prin atingere, indicator caldura reziuduala  si programator electronic pentru fiecare zona in parte.

Grupul Teka are o experienta de 90 de ani in fabricarea electrocasnicelor incorporabile, fiind unul din liderii mondiali in acest domeniu.

Distribuitor Teka in Romania  – Mobilleta Factory  S.R.L. (www.mobilleta.ro)