Tipuri de cuptoare incorporabile Teka

Cuptoare statice- Caldura este generta exclusiv de radiatiile produse de elementele de incalzire, pozitionate atat in partea superioara cat si inferioara a cuptorului. Cuptoarele statice au 3 functii: traditional (incalzire superioara si inferioara), grill (doar incalizre superioara) si incalzire inferioara.

Cuptoare  multifunctionale- Acestea prezinta un ventilator intern. In acest fel, caldura sau circulatia aerului cald se adauga incalzirii conventionale. Datorita acestui lucru, aceste tipuri de cuptoare sunt mai rapide decat cele statice sau care functioneaza pe baza radiatiilor, iar consumul de energie este mai redus.

CUPTOR INCORPORABIL

Cuptoarele incorporabile  Teka- prezinta o gama larga de functii de gatire

Gatirea traditionala: Cel mai economic mod de gatire. Combina incalzirea de sus si jos a cuptorului ideala pentru  gatirea intr-un timp mai indelungat sau pentru rumenire, ideala pentru prajituri – acestea se coc uniform si nu se usuca. Acesta functie poatre fi utilizata la temperature minima pentru mentinerea temperaturii preparatelor inainte de a le servi la masa.

Functia grill- ideala pentru prepararea uniform a bucatilor de carne si pentru rumenire.

Termoventilare cu gatire traditionala: Ideala pentru prepararea fripturilor si a prajiturilor. Pentru a obtine un aspect omogen a produselor preparate, functia de ventilare este asociata cu functia de coacere normala. In acelasi timp se reduce semnificativ timpul si temperatura necesara gatirii preparatelor repective.

Functia Turbo – prin intermediul acestei functii, preparatele sunt ncalzite din partea superioara, dar si din spatele cuptorului, iar ventilatorul distribuie caldura care provine de la un element pozitionat in partea din spate a cuptorului. Acesta functie permite gatirea mai multor feluri de mancare pe mai multe nivele fara ca mirosurile sa se amestece.

Functia Maxi-Grill – Cuptoarele cu aceasta functie prezinta o suprafata mai mare decat cele cu grill-ul obisnuit, iar gratarul are o putere mai ridicata astfel incat preparatele se gatesc mult mai rapid si uniform. Maxi-Grill-ul va permite sa adaptati dimensiunea gratarului la ceea ce preparati, astfel pot fi gatite in acelasi timp mai multe bucati de carne.

Functia decongelare- Vine in intampinarea acelora care prefer semipreparatele si mancarea congelata in prealabil. Decongelarea alimentelor se realizeaza prin intermediul unor cicluri scurte si omogene de distribuire a aerului fierbinte la doua intesivitati: nivel ridicat (45 grade) pentru preparatele din carne, in general si nivel scazut (35 grade) pentru preparatele din peste, produse de patisserie si paine.

Preincalzire Expres- Reduce timpul necesar preincalzirii cuptorului cu pana la 60% cand acesta este rece (nivel ridicat al consumului de energie electrica). Elemetele de incalzire ale cuptorului se conecteaza la putere maxima pana nivelul de temperatura ales este atins, astfel reducandu-se timpul de asteptare fara a se produce un consum de energie suplimentar.

Reglare si control electronic al temperaturii- La cuptoarele Teka temperatura este reglata si controlata in mod electronic. Senzorul comandand pornirea sau oprirea rezistentei de incalzire atunci doar atunci cand este necesar.  Beneficiile acestei functii sunt:

-          Rezultate perfecte la coacere prin controlul exact al temperaturii.

-          Incalizre uniforma pe toata suprafata de coacere.

-          Economie de energie- deoarece incalizrea nu functioneaza inutil

-          Multe optiuni de preparate datorita intervalului mare de temperature ce pot fi setate: intre 30 si maxim 300 de grade.