Chiuveta de bucatarie este un element esential al casei. Aici se prepara mancarea , vasele sunt spalate si ….vazele de flori sunt umplute tot aici .  Chiuveta poate fi montata sub blat – incastrabila-  sau peste blat – neincastrabila.

Pentru multi montarea unei chiuvete poate parea o activitatea greoaie dar, de fapt, daca poti desena dupa un contur si apoi il poti taia inseamna ca ai toata calitatile necesare pentru a monta o chiuveta.

Daca vrei sa fii sigur ca, chiuveta ta se va potrivii perfect , atunci masoara bine latimea si adancimea locului unde vei monta chiuveta.  De obicei chiuvetele sunt facute pentru un gol de incastrare de 60 de cm.  Este de recomandat  sa taiati blatul in momentul in care montati chiuveta.

Pasii de folosit pentru montarea unei chiuvete incastrabile:

1.In priminstalare chiuvetaul rand trebuie sa asezati bine golul incastrabil. Cei mai multi  producatori au si un model pentru incastrare. Pozitionati conturul astfel incat sa fie centrat dar aveti grija sa nu lasati o margine mai mare de 3 cm  de blat, in fata chiuvetei. Lipiti modelul  cu o banda adeziva iar apoi trasati conturul cu un marker.


Instalare chiuveta2.Dupa ce ati trasat modelul faceti cate o gaura de 1 cm in fiecare colt. Introduceti fierastraul vertical (pendularul) intr-una din gauri si incepeti sa taiati de-a lungul conturului.

………………..

3.Moninstalare chiuvetatarea bateriei (vezi articol – Cum se monteza o baterie de bucatarie ) si instalatia de scurgere. Daca faceti acest pas acum, veti avea mai mult acces decat daca i-l veti monta dupa ce a-ti instalat chiuveta. Apoi,  pentru a prevenii scurgerea apei intre blat si chiuveta , trasati o linie de silicon pe conturul de dedesuptul buzei  chiuvetei.

………………….

instalare chiuveta

4. Intoarceti cu atentie chiuveta si introduceti-o in deschizatura, avand grija sa nu stergeti linia de silicon. In cazul in care chiuveta este grea,cereti ajutorul cuiva.. De asmenea pentru a nu va ranii la degete , puneti cateva bucati de lemn pe margine pe care mai apoi sa le scoateti pe rand.

……………………………..

instalare chiuveta5.Cele mai multe chiuvete pot fi stranse de blat cu ajutorul unor piese de sustinere speciale  care se prind de partea de a jos a blatului. Vedeti notaiile producatorului pentru acest pas. Atunci cand strageti s-ar putea ca siliconul sa iasa din marginea chiuvetei. Stergeti acest exces cu o carpa  moale.

…………………….

instalare chiuvetaPrindeti racordurile flexibile ale robinetului pentru apa calda respectiv apa rece si montati strecuratoarea pe teava de scurgere. Dati drumul la apa de la robinetul principal si lasati-o sa curga aproximativ doua minute.

…………………

Se recomanda ca la achizitonarea unei chiuvete sa tineti cont de calitatea si garantia oferita de producator.

Teka oferta o garantie de 15 ani la chiuvete, fie ca acestea sunt fabricate din inox sau tegranit.  Inox-ul folosit este de tip medical iar tehnlogia utilizata  este conforma celor mai inalte standarde de calitate .

Distribuitor Teka in Romania – Mobilleta Factory  www.mobilleta.ro