In cazul in care instalezi bateria atunci cand montezi si chiuveta, operatiunea va fi mai simpla decat in cazul in care chiuveta este deja instalata si trebuie doar schimbata bateria, datorita faptului ca va trebuii sa te strecori pe sub chiuveta. Asta implica desigur sa va intindeti pe spate pentru a lucra pe langa tevile de scurgere. In acest caz e posibil ca operatiunea sa fie mai simpla daca  demontati chiuveta si urmariti pasii de mai jos.

1.Multe dintre baterii necesita unele asamblari inainte de montaj, in acest caz cititi manualul producatorului. Primul pas ar fi insurubrea stropitorului in robinet.

………………………………………………………………..

………………………………………………………………..

baterie bucatarie

2.Introduceti garnitura de cauciuc intre blat si chiuveta pentru a crea un sigiliu etans. In cazul in care nu exista garnitura  puteti folosi silicon, apoi introduceti corpul robinetului in gaura chiuvetei prin partea de sus. Strageti racordurile flexibile furnizate de producator, apoi centrati robinetul pe gaura chiuvetei si strangeti puternic.

………………………………………………………………..

………………………………………………………………..

Cum se monteaza o baterie de bucatarie

3.Unii producatori includ in cutia bateriei si o priza lunga pentru strangerea piulitelor. In cazul in care instalati bateria dupa ce a-ti montat chiuveta, recomandat este sa folositi priza pentru surubelnita.

…………………………………………………………………

…………………………………………………………………

Montarea bateriei de bucatarie

4.Daca robinetul este extractibil in acest pas il veti monta. Folositi indicatiile producatorului pentru a vedea ce fel  sigiliu este recomandat. Pentru a strange piulita folositi o cheie franceza.

…………………………………………………………………

…………………………………………………………………

…………………………………………………………………

Montarea unei baterii de bucatarie5.Cele mai multe baterii extractibile au o contragreutate ce se prinde de furtunul stropitorului. Acest lucru ajuta la retragerea furtunului in cabinetul chiuvetei dupa ce ati folosit stropitorul .  Folositi indicatiile producatorului la montarea greutarii si aveti grija sa nu fixati furtunul stropitorului de nimic.

…………………………………………………………………

…………………………………………………………………

montarea bateriei extractibile

6.Prindeti racordurile pentru apa calda respectiv rece, de sub chiuveta.  Puteti indoi  furtunele de cupru ce ies din robinet pentru  mai mult acces. Stangeti bine legaturile cu o cheie franceza.

Distribuitor Baterii Teka in Romania – Mobilleta Factory S.R.L. – www.mobilleta.ro