Plitele incorporabile si portabile

Gatirea hranei a trecut prin multe etape de cand omul a descoperit focul. In timpurile moderne putem sa ne alegem cea  mai potrivita metoda de  a gatii alegand intre gatire pe gaz , electrica sau cu inductie. Oricare ar fi alegerea ta e bine sa stii cum a inceput totul ….

Gatirea e gaz este o inventie relativ  recenta.  In anii 1900 un slogan suna astfel: ,, Acum noi gatim cu gaz”  si apartinea unei companii americane care vroia sa convinga populatia ca folosirea gazului nu este periculoasa.  In 1912 Compania Coperman Electric Stove a primit patentul pentru prima soba electrica. De atunci lucrurile s-au schimbat dar nu foarte mult. Acum avem plite pe gaz sau electrice. (Cititi in continuare..)


Care este cea mai eficienta metoda de a gati

Consumam o treime din energia casei in bucatarie. Acest lucru se intampla datorita faptului  ca electrocasnicile mari ca : frigiderul, masina de spalat rufe , si masina de spalat vase se afla aici.  Studiile arata ca frigiderul consuma  cea mai mare cantitate de energie din casa. Nu trebuie uitat nici faptul ca la  spalarea vaselor si a alimentelor consumam  multa  apa.

Plita pe gaz- vitroceramica Teka (Cititi in continuare..)


Cum functioneaza frigiderul

Sunt 4 componente principale ale frigiderului: compresorul, condesatorul, valva de expansiune si  evaporatorul. Freonul trece  prin toate aceste component e   si in acest timp  sufera schimbari de temperatura si presiune.  Practic rolul freonului este acela de a transporta termperatura…

Refrigerarea este procesul mentinerii unei temperaturi scazute intr-un spatiu mai mic decat ce-l  care il inconjoara.  In acest process caldura este transportata de un fluid, in cazul firgiderelor de  catre freon .

Asa cum am spus si la inceputul  articolului freonul  cirula prin cele 4 componente principale ale frigiderului, iar  transformarile  suferite depind  de locul unde se afla. (Cititi in continuare..)


Cum se monteaza o baterie de bucatarie …

In cazul in care instalezi bateria atunci cand montezi si chiuveta, operatiunea va fi mai simpla decat in cazul in care chiuveta este deja instalata si trebuie doar schimbata bateria, datorita faptului ca va trebuii sa te strecori pe sub chiuveta. Asta implica desigur sa va intindeti pe spate pentru a lucra pe langa tevile de scurgere. In acest caz e posibil ca operatiunea sa fie mai simpla daca  demontati chiuveta si urmariti pasii de mai jos. (Cititi in continuare..)


Cum se monteaza o chiuveta de bucatarie.

 

Chiuveta de bucatarie este un element esential al casei. Aici se prepara mancarea , vasele sunt spalate si ….vazele de flori sunt umplute tot aici .  Chiuveta poate fi montata sub blat – incastrabila-  sau peste blat – neincastrabila.

Pentru multi montarea unei chiuvete poate parea o activitatea greoaie dar, de fapt, daca poti desena dupa un contur si apoi il poti taia inseamna ca ai toata calitatile necesare pentru a monta o chiuveta.

Daca vrei sa fii sigur ca, chiuveta ta se va potrivii perfect , atunci masoara bine latimea si adancimea locului unde vei monta chiuveta.  De obicei chiuvetele sunt facute pentru un gol de incastrare de 60 de cm.  Este de recomandat  sa taiati blatul in momentul in care montati chiuveta. (Cititi in continuare..)


PLITA CU INDUCTIE – CUM FUNCTIONEAZA

Gatirea prin inductie este o metoda total diferita  fata de cea prin gaz sau electrica, prin fatpul ca nu implica generarea de caldura  transferata vasului de gatire, ci face ca vasul sa fie generatorul de caldura pentru gatit…

Electroscnice Teka

Cum reuseste plita cu inductie sa faca asta ?

Asa cum la plitele cu gaz exista arzatorul, elementul de inductie este  un puternic electromagnet ,  de inalta frecventa,  care genereaza un camp magnetic sub suprafata de ceramica a plitei. Atunci cand o bucata de material – de exemplu o tigae din fier este pusa in campul magnetic , acesta induce energie in metal. Acest transfer de energie face ca metalul sa se incalzeasca. Controland nivelul campului magnetic, putem astfel controla caldura generata in vasul de gatit, si o putem schimba instantaneu. (Cititi in continuare..)


Copyright © 2009-2010 Mobilleta Factory.
Powered by Mobilleta